Rólunk

Rólunk

2015 júniusában az Antifa International kollektíva elindította az International Anti-Fascist Defence Fund (Nemzetközi Antifasiszta Védelmi Alap) kezdeményezést. Úgy láttuk, hogy szükség van egy állandó alapra, amelyből azonnali támogatást nyújthatunk az antifasisztáknak és antirasszistáknak a világ bármely pontján, amikor nehéz helyzetbe kerülnek amiatt, hogy kiállnak a gyűlölet ellen.

Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején az Anti-Racist Action Network által működtetett védelmi alap mintájára az International Anti-Fascist Defence Fund bárkitől elfogad a támogatásra vonatkozó javaslatokat (az Antifa Internationallel való kapcsolatfelvétel útján, általában e-mailben vagy a tumblr-en keresztül).

A támogatási javaslatokról egy olyan magánszemélyekből és csoportokból álló csapat dönt, akik 20 $/20 €/15 £ összeget meghaladó adományt küldtek. A döntéseket konszenzussal hozzuk meg, amikor csak lehetséges, és egyszerű többségi szavazással, ha a konszenzus nem érhető el.

Az International Anti-Fascist Defence Fund az egyesült államokbeli The Torch Anti-Fascist Network, a svédországi Föreningen Fånggruppen és az egyesült királyságbeli Anti-Fascist Network támogatását élvezi.

Az International Anti-Fascist Defence Fund támogatásával valódi szolidaritást mutathatsz az antifasisztákkal és antirasszistákkal világszerte, amikor ez a legfontosabb. Erősen bátorítjuk támogatóinkat, hogy kampányoldalunkon keresztül havi vagy egyszeri adománnyal járuljanak hozzá céljainkhoz.

Adományozás és támogatás

Az International Anti-Fascist Defence Fund háromféleképpen fogad online adományokat:

  1. Küldj egyszeri adományt a crowdfunding oldalunkon vagy a kampányoldalunkon keresztül.
  2. Adományozz havonta ismétlődően tetszés szerinti összegű hozzájárulást a kampányoldalunkon keresztül vagy ide kattintva.
  3. Korlátozott ideig számos antifasiszta/antirasszista témájú ajándékot kínálunk az Alapnak nyújtott ismétlődő vagy egyszeri adományokért. A kitűzőket, jelvényeket, matricákat, pólókat és zászlókat a crowdfunding oldalunkon nézheted meg.

Bármely csoportot vagy magánszemélyt, akitől 20 $/20 €/15 £ összeget meghaladó adományt kapunk, meghívjuk, hogy csatlakozzon ahhoz az egyre növekvő létszámú csoporthoz, akik a világ minden pontjáról bekapcsolódva döntést hoznak arról, hogy az International Anti-Fascist Defence Fund pénzalapját hogyan használjuk fel.

Van egy letölthető szórólapunk, amelyet kinyomtathatsz és terjeszthetsz, hogy másokkal is megismertesd az International Anti-Fascist Defence Fund munkáját.